Életmrozsák...

2015. március 21.

Csak egy kis gyertya...


Eljött az éjszaka.
A férfi kivett egy kis gyertyát a dobozból, meggyújtotta és elindult felfelé a lépcsőn.
- Hová megyünk? - kérdezte a kis gyertya.
- Felmászunk a torony legfelső pontjára, hogy fényünkkel irányt mutassunk a hajóknak a kikötőbe –mondta halkan a férfi.
- De hát egyetlen hajó sem fogja látni az én fényemet – válaszolta erre a kis gyertya.
- Még ha gyenge is a fényed, te csak égj továbbra is, - mondta a férfi- világíts csak amilyen erősen tudsz. A többit bízd rám.
Így beszélgettek amíg fel nem értek a torony tetején lévő nagy lámpához. A férfi a kis gyertyával meggyújtotta a nagy lámpát. Ekkor a lámpa körül lévő tükrök segítségével a kis gyertya fénye eljutott messzire a nyílt tengerre, hogy utat mutasson a hajósoknak.
Ha egy kis gyertya fénye, a gyufa apró szikrája képes óriási tüzet gyújtani és bevilágítani az utat az embereknek, akkor a te lelked szikrái, szíved melegsége és jóságod példája is képes gyökeresen megváltoztatni a körülötted élő emberek életét, sorsát, életszemléletét, még ha ők ezt nem is értik teljesen.
Ezért tehát légy fény azoknak az embereknek akik körülvesznek, ugyanúgy ahogy a világítótorony a sötétben is és viharos éjszakákon is egyformán világit mindenkinek.

Nőnap...

2015. március 8.

Nőnek lenni...Boldog nőnapot kívánunk a hozzánk látogató Hölgyeknek! :)

"Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied. Minden igazi nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei halmát, vagy a csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van."
/Müller Péter/

® Litofilm Kft