Pályázatok

NTP-INNOV-22-0107

A természet mesélő arcai

A Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2021-2022.évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdetett 2022.februárban az Innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósításának támogatására.

A Nemzeti Tehetség Program céljai között szerepel a hazai és a határon túli tehetséges tanulókat, fiatalokat támogató tehetségsegítő programok folyamatos működtetése, a tehetségsegítő hagyományok őrzése és gazdagítása, a hazai és határon túli magyar tehetségfejlesztő közösségek együttműködésének segítése.

Alapítványunk sikeres pályázatának köszönhetően 60 órás, tanórán kívüli művészeti-, élmény-, felfedezés- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó programot valósít meg, melynek eredményeként tárgyiasult alkotás jön létre.

Projektünk során különböző technikák segítségével és alkalmazásával a természet szépségeinek, különlegességeinek megismertetése, bemutatása, s ezáltal a résztvevő gyermekek készségeinek, képességeinek komplex fejlesztése, környezettudatos gondolkodásának segítése a cél. A foglalkozások a báb- és színháztechnika, valamint a képzőművészet eszközeivel segítik a tehetséggondozást.

A Miniszterelnökség projektünk megvalósulását 1.022.000 Ft vissza nem térítendő támogatással segíti.

Megvalósítási időszak: 2022.július 01 – 2023.június 30.

Támogató: Miniszterelnökség

Lebonyolító: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

NEAG-KP-1-2022/4-000432

DOMINO működése 2022

A Közösségi környezet kollégium, a Mobilitás és alkalmazkodás kollégium, a Nemzeti összetartozás kollégium, a Társadalmi felelősségvállalás kollégium, az Új nemzedékek jövőjéért kollégium megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt nyílt pályázatot hirdetett 2021.októberében helyi vagy területi hatókörű civil szervezetek számára az alapcél szerinti közösségteremtő, a hatókörükbe tartozó közösség érdekében végzett tevékenységeikhez kapcsolódó költségeinek támogatására.

A DOMINO Alapítvány 2022 évi működési kiadásai fedezetére sikerrel pályázott, s 350.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A projekt célja a szakmai megvalósítást támogató működési háttér költségeinek biztosítása, úgy mint: számviteli szolgáltatás díja, banki- és postaköltségek, nyomtatvány- és irodaszer beszerzése, közjegyzői díj, honlapfenntartás-, aktualizálás- és tárhelyszolgáltatás, szakkönyvek beszerzése, kézműves anyagok vásárlása és kisértékű eszközök beszerzése.

Megvalósítási időszak: 2022.április 01 – 2023.március 31.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt

Lebonyolító: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

NEAG-KP-1-2021/4-000645

DOMINO 2021 évi működése

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. 2020.októberében pályázatot hirdetett helyi és területi hatókörű civil szervezetek egyszerűsített támogatása érdekében.

A pályázat célja a helyi vagy területi hatókörű civil szervezetek támogatása, melyet a pályázó meghatározott működési tevékenységek költségeire fordíthat.

A DOMINO Alapítvány 2021 évi működési kiadásai fedezetére sikerrel pályázott, s 300.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A projekt célja az alapítvány működési költségeinek támogatása (adminisztrációs-, kommunikációs-, marketing- és szervezetfejlesztési-, valamint eszközbeszerzési szükségletek megvalósítása), s ezáltal szakmai munkája működési hátterének megteremtése.

A kapott támogatás felhasználása az alábbi módon történt: könyvviteli szolgáltatás, posta- és bankköltség, irodaszer, tárhely- és honlapfenntartás díja, szakkönyv beszerzése, kézműves anyagok vásárlása, kisértékű eszköz beszerzése.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit ZrtNEA-TF-20-EG-0139

DOMINO 2020 évi működése

A Közösségi környezet kollégium, a Mobilitás és alkalmazkodás kollégium, a Nemzeti összetartozás kollégium, a Társadalmi felelősségvállalás kollégium, az Új nemzedékek jövőjéért kollégium megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt nyílt pályázatot hirdetett 2019.novemberében helyi vagy területi hatókörű civil szervezetek számára az alapcél szerinti tevékenységeikhez kapcsolódó költségeinek támogatására.

A pályázat célja a civil szervezetek egyszerűsített támogatása, melyet a civil szervezet alapcél szerinti közösségteremtő, a hatókörébe tartozó közösség érdekében végzett tevékenységéhez kapcsolódó költségeinek fedezésére fordít.

A DOMINO Alapítvány sikeres pályázatának köszönhetően 200.000 Ft támogatásban részesült, melyet a szervezet működését szolgáló tevékenységek fedezetére fordítottunk, mint: bank- és postaköltség, könyvelési díj, szakkönyv, bélyegzőkészítés- és kézműves anyag, valamint honlapfenntartás- és aktualizálás díja.

Megvalósítási időszak: 2020.április 01 - 2021.szeptember 30.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt.NEA-TF-19-EG-0345

DOMINO 2019 évi működése

A Közösségi környezet kollégium, a Mobilitás és alkalmazkodás kollégium, a Nemzeti összetartozás kollégium, a Társadalmi felelősségvállalás kollégium, az Új nemzedékek jövőjéért kollégium megbízásából a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt nyílt pályázatot hirdetett 2019.februárjában helyi vagy területi hatókörű civil szervezetek számára az alapcél szerinti tevékenységeikhez kapcsolódó költségeinek támogatására.

A pályázat célja a civil szervezetek egyszerűsített támogatása, melyet a civil szervezet alapcél szerinti közösségteremtő, a hatókörébe tartozó közösség érdekében végzett tevékenységéhez kapcsolódó költségeinek fedezésére fordít.

A DOMINO Alapítvány sikeres pályázatának köszönhetően 200.000 Ft támogatásban részesült, melyet a szervezet működését szolgáló tevékenységek fedezetére fordítottunk, mint: bankköltség, könyvelés díja, honlap-fenntartás- és aktualizálás, postaköltség, szakkönyvek beszerzése, kézműves anyagok vásárlása.

Megvalósítási időszak: 2019.április 01 – 2020.március 30.

Támogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Nonprofit Zrt.OGYIK-18-0042

Úton-útfélen…

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő pályázatot hirdetett 2018 év elején „Mi is gyaloglók vagyunk” címmel, melynek célja az Országos Gyalogló Idősklub hálózat működésének ösztönzése, a már működő, rendszeresen gyalogló klubok támogatása, annak ösztönzése, hogy az idősebb generáció tagjai közül egyre többen csatlakozzanak a már működő gyalogló csoportokhoz.

Alapítványunk sikeres pályázatának köszönhetően 150.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk az „Úton-útfélen…” c. programunk megvalósításához.

A projekt keretében voltunk Zsombói körtúrán, a Szegedi Fehér-tónál darulesen, részt vettünk teliholdas éjszakai túrán, túráztunk az ásotthalmi erdő csodás ösvényein, meglátogattuk a Mórahalmi Bivaly-rezervátumot, piknikeztünk az üllési horgásztónál. A programsorozatot Adventi kézműves foglalkozással zártunk az ünnepre hangolódás jegyében.

Megvalósítási időszak: 2019.február 01 – 2019.november 30.

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma Család- és Ifjúságügyi Államtitkársága

Közreműködő szervezet: Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

NEA-TF-17-M-0015

DOMINO 2017. évi működése

A Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett civil szervezetek működési kiadásainak támogatására 2015 év végén.

A pályázat célja a magyar nemzeti civil önszerveződés működésének támogatása, a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásainak kiteljesedésében való segítése, a civil szervezetek működési költségeihez való hozzájárulása és finanszírozása révén.

A támogatás a projekteket és a szervezetek működését megalapozó-, kiszolgáló-, fejlesztő- és adminisztrációs-, a törvénynek megfelelő működést segítő tevékenységek, valamint a cél szerinti tevékenységek feltételeinek biztosítására fordítható.

Alapítványunk sikerrel pályázott, s 350.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a fenti célokra. Ebből az összegből kerül többek között finanszírozásra a szervezet által igénybe vett könyvelési szolgáltatás, a honlap fejlesztése, a tárhely- és a domain név bérlése, reklám- és kommunikációs költségek fedezése, irodaszer- és nyomtatvány kiadások, irodai kisértékű eszközök beszerzése.

Megvalósítási időszak: 2017.április 01 - 2018.március 30.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, közreműködő szervezet az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap.
NEA-TF-17-SZ-0140

Túl az Óperencián...

A 2016-ban megjelent pályázat célja a nonprofit szervezeteknek, ernyőszervezeteknek nyújtott szolgáltatások, szakmai és érdekképviselet, adományosztás, szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, rehabilitációs foglalkoztatás, hátrányos helyzetű rétegek segítése, egyéb nonprofit tevékenységek területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása volt.

Alapítványunk abban a szerencsében részesült, hogy segítséget kaptunk - 999.334 Ft értékben - 2017.április 01-től 2018.március 31-ig megvalósuló szakmai programjaink megvalósításához.

A NEA támogatás segítségével valósulnak meg az alábbi programok:
- báb- és meseterápiás foglalkozás
- családi kézműves foglalkozások
- Mesesziget foglalkozások
- veszteségfeldolgozó tréning

A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, közreműködő szervezet az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
KAB-ME-16-C-25365

Színezd újra...

2016.augusztusában az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal pályázatot hirdet Kábítószer-prevenciós programok támogatására.
A pályázat célja univerzális, célzott és javallott prevenciós programok támogatása, melyek illeszkednek a Nemzeti Drogellenes Stratégia 2013–2020 „Tiszta tudat, józanság, küzdelem a kábítószer-bűnözés ellen” című dokumentumhoz. A pályázat keretében különböző színtereken (pl. iskola) univerzális, célzott és javallott prevenciós beavatkozások, valamint a helyi közösségi résztvevők együttműködésén alapuló, a drogfogyasztással szemben megfelelő alternatívát nyújtó, továbbá a családi rendszer megerősítését elősegítő programok támogatása.

Alapítványunk a kurátorok jóvoltából 1.500.000 Ft támogatásban részesült, mely összeg felhasználására a 2016.szeptember 01 - 2017.június 30-ig időszakban van lehetőség.

Megvalósuló programok
- Segítők Akadémiája (pszichológus, mentálhigiénikus, szociális munkás, családterapeuta közreműködésével)
- Érzékenyítő tábor segítő foglalkozásúak számára
- Soma Mamagésa előadása
- Születés Hete
- kézműves foglalkozások
- idősek segítése

A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, közreműködő szervezet Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal.
NEA-TF-16-SZ-0014

Csillagmorzsák...

A 2015.decemberében megjelent pályázat célja a nonprofit szervezeteknek, ernyőszervezeteknek nyújtott szolgáltatások, szakmai és érdekképviselet, adományosztás, szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, rehabilitációs foglalkoztatás, hátrányos helyzetű rétegek segítése, egyéb nonprofit tevékenységek területén működő civil szervezetek szakmai programjának támogatása volt.

Alapítványunk abban a szerencsében részesült, hogy segítséget kaptunk - 1.390.700 Ft értékben - 2016.április 01-től 2017.március 31-ig megvalósuló szakmai programjaink megvalósításához.

A NEA támogatás segítségével valósultak meg az alábbi programok:
- Születés Hete
- báb- és meseterápiás foglalkozás
- Sándor Anikó író/olvasó találkozó
- Pál Feri atya előadása
- Szülők Akadémiája
- családi kézműves foglalkozások

A program támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma, közreműködő szervezet az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

Civil szervezetek önkormányzati támogatása 2016.

Alapítványunk 2016.évi programjainak megvalósulását Zsombó Nagyközség Önkormányzata 15.000 Ft-tal támogatta, mely segítséget a Zsombói Babamama Klub Mikulásváró délelőttjének színesítésére használtunk fel - bábokat vásároltunk belőle az apróságoknak, melyet megkaptak Mikulás alkalmából.
NEA-TF-16-M-0005

DOMINO 2016 évi működése

A Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett civil szervezetek működési kiadásainak támogatására 2015.novemberében.

A pályázat célja a magyar nemzeti civil önszerveződés működésének támogatása, a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásainak kiteljesedésében való segítése, a civil szervezetek működési költségeihez való hozzájárulása és finanszírozása révén.

A támogatás a projekteket és a szervezetek működését megalapozó-, kiszolgáló-, fejlesztő- és adminisztrációs-, a törvénynek megfelelő működést segítő tevékenységek, valamint a cél szerinti tevékenységek feltételeinek biztosítására fordítható.

Alapítványunk sikerrel pályázott, s 352.695 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a fenti célokra.
Ebből az összegből kerül többek között finanszírozásra a szervezet által igénybe vett könyvelési szolgáltatás, a honlap fejlesztése, a tárhely- és a domain név bérlése, reklám- és kommunikációs költségek fedezése, irodaszer- és nyomtatvány kiadások.

Megvalósítási időszak: 2016.március 01 - 2017.március 30.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja, közreműködő szervezet az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap.

Zsombó Nagyközség Önkormányzata által civil szervezeteknek nyújtott 2015 évi támogatása

Zsombó Nagyközség Önkormányzata jóvoltából 15.000 Ft vissza nem térítendő támogatást. kapott a 2015 évi programjai megvalósításához.
CSP-CSBO-15-C-22187

"Múltunk értéke jelenünk jövője…"

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyért Felelős Államtitkára a 2015. április 30-án megjelent CSP-CSBO-15-A/B/C kódszámú „Családbarát Ország 2015” címen kiírt pályázati kategóriában az Értékelő Bizottság javaslata alapján meghozta döntését, melyet 2015. szeptember 10-én nyilvánosságra hozott.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatni kívánja a családbarát közgondolkodás népszerűsítését, a generációk közötti együttműködés ösztönzését, a családokat támogató társadalmi környezet kialakítását, a helyi családi közösségek építését, a családok testi-lelki egészségfejlesztését a pályázati felhívás C komponensében megfogalmazottak szerint.

Alapítványunk sikerrel pályázott a „Családbarát Ország az Idősekért, a Nemzedékek Együttműködéséért” kategóriában, s 600.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert.

A tervezett programok során elsődlegesen az élményeken keresztül ismerik meg egymást a résztvevők, s a közösen szerzett ismeretek vezetnek ahhoz a szeretethez, mely idős és fiatal között a hosszú távú kapcsolatot, az egymásra való számítást, egymás támogatását megalapozza.

A program keretében megvalósuló tevékenységek:

- „Történelmi kezdetek…” - Ópusztaszeri családi kirándulás

- „Bütykölde” – családi kézműves foglalkozás-sorozat

- „Ide süss!” – ahogy nagyanyáink készítik… - békebeli sütemények készítése

- „Bűvös kalap” - múlidéző teadélután

- „Sárkányok földjén…” – anyóstréning

- „ÖN-védelem” – konfliktuskezelő- és önvédelmi tréning

- „Sokszínű világ tarka csodái” – kreatív kiállítás

Az időpontokról bővebb tájékoztató folyamatosan megtalálható az alapítvány honlapján és közösségi oldalán.

Megvalósítási időszak: 2015.szeptember 01 – 2016.május 31.

A programok az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósulnak meg.
KAB-ME-15-C-21820

"Hétpróbás családi kalandok…"

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet (a továbbiakban: Lebonyolító) az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.), és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet (a továbbiakban: Ávr.) alapján nyílt pályázatot hirdetett célzott és javallott prevenciós programok támogatására.

A fenti pályázati kategóriában 314 véglegesített pályázat érkezett be, amelyből 298 pályázat felelt meg a formai követelményeknek. Az Értékelő Bizottság 119 pályázatnak (38 %) ítélt támogatást.

A pályázat célja univerzális, célzott és javallott prevenciós programok támogatása, illeszkedve a Nemzeti Drogellenes Stratégia 2013–2020 „Tiszta tudat, józanság, küzdelem a kábítószer-bűnözés ellen” című dokumentumhoz. A pályázat keretében az iskolai színtéren univerzális és célzott prevenciós beavatkozások, valamint a helyi közösségi résztvevők együttműködésén alapuló, a drogfogyasztással szemben alternatívát nyújtó, továbbá a családi rendszer megerősítését elősegítő programok támogatására volt lehetőség.

Alapítványunk 600.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert közösségi csoportfolyamatok-, valamint családi programok megvalósítására.

E sorozat keretében a következő programok valósulnak meg:

- „Család felülnézetből…” - Szülők Akadémiája előadás-sorozat
- „Hétpróbás család…” – szülői hatékonyságnövelő tréning
- „Komisz kamasz panasz…” – személyiségfejlesztő foglalkozások felső tagozatosoknak
- „Falovacska muzsika” – zenepedagógia foglalkozások kicsinyeknek és óvodásoknak
- „Maszatos agyagos” – agyagos kézműves foglalkozások felnőtteknek
- „Ezerarcú világ…” - családi napok kézműves foglalkozásokkal (őszi, adventi)

Az időpontokról bővebb tájékoztató folyamatosan megtalálható az alapítvány honlapján és közösségi oldalán.

Megvalósítási időszak: 2015.szeptember 01 – 2016.március 31.

A programok Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, valamint a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közreműködésével valósulnak meg.
NEA-TF-15-SZ-0002

"Jelened a jövőd múltja…"

A Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett civil szervezetek szakmai programjainak támogatására 2015.februárjában.
A cél a civil szférával kapcsolatos szolgáltató, tanácsadó, oktatási, fejlesztő, segítő, illetve
esélyegyenlőséget és akadálymentességet elősegítő tevékenység és intézmények támogatása volt.

Szervezetünk sikerrel pályázott, s 1.200.000 Ft vissza nem térítendő támogatás nyert szakmai programok (előadások-, tréningek-, természeti- és épített örökséget megismertető túrák-, fejlesztő- és kézműves foglalkozások) megvalósítására, illetve az azokat kiszolgáló anyagszükséglet (dekor- és kézműves anyagok) biztosítására.
A pályázatból finanszírozott részletes program folyamatosan elérhető lesz a honlapunkon.

Megvalósítási időszak: 2015.április 01 – 2016.március 31.

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Közreműködő szervezet: Nemzeti Együttműködési Alap, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
NEA-TF-15-M-0002

"DOMINO 2015 évi működése"

A Nemzeti Együttműködési Alap Kollégiumainak megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett civil szervezetek működési célú támogatására 2015.februárjában.

A pályázat célja a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése a civil szervezetek működési költségeihez való hozzájárulás révén.

A támogatás a projekteket- és szervezeteket megalapozó, kiszolgáló, fejlesztő és adminisztráció, a törvénynek való megfelelést segítő tevékenységek, valamint a cél szerinti tevékenységek feltételeinek biztosítására fordítható.

Szervezetünk sikerrel pályázott, s 850.000 Ft vissza nem térítendő támogatás nyert, melyet az alapítvány adminisztrációs- és technikai hátterének biztosítására fordít.
Ebből az összegből kerül finanszírozásra többek között az alapítvány által igénybe vett könyvviteli tevékenység, a honlapunk fejlesztése, tárhely biztosítása, reklám- és kommunikációs költségek fedezése, irodaszer- és nyomtatvány kiadások, továbbá 1 db laptop beszerzése.
Megvalósítási időszak: 2015.március 31 – 2016.március 30.

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Közreműködő szervezet: Nemzeti Együttműködési Alap, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

"Zsombó Nagyközség Önkormányzata által civil szervezeteknek nyújtott támogatás 2014"

Alapítványunk Zsombó Nagyközség Önkormányzata jóvoltából 15.000 Ft-ot kapott a 2014 évi működési költségeinek támogatására.
KAB-ME-14-C-14685

"Mindennapok apró csodái..."

Az Emberi Erőforrások Minisztérium Sportért- és Ifjúságért Felelős Államtitkára a 2014. február 3-án megjelent, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény, az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet az alapján a KAB-ME-14-A/B/C kódszámú Kábítószer prevenciós programok támogatására címen kiírt pályázati kategóriában az Értékelő Bizottság javaslata alapján meghozta döntését.

A pályázati kategóriában 288 véglegesített pályázat érkezett be, amelyből 273 pályázat felelt meg a formai követelményeknek. Az Értékelő Bizottság 164 pályázatnak ítélt támogatást.

A pályázat célja univerzális, célzott és javallott prevenciós programok támogatása, illeszkedve a Nemzeti Drogellenes Stratégia 2013-2020 „Tiszta tudat, józanság, küzdelem a kábítószer-bűnözés ellen” című dokumentumhoz. A pályázat keretében az iskolai színtéren univerzális és célzott prevenciós beavatkozások, valamint a helyi közösségi résztvevők együttműködésén alapuló, a drogfogyasztással szemben alternatívát nyújtó, továbbá a családi rendszer megerősítését elősegítő programok támogatása valósul meg.

A DOMINO Közhasznú Alapítvány is benyújtotta programját a kiírásra „Mindennapok apró csodái…” címmel. A pontozást követően 1.400.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk a helyi közösségi résztvevők együttműködésén alapuló, a drogfogyasztással szemben alternatívát nyújtó, továbbá a családi rendszer megerősítését szolgáló program megvalósítására.

A támogatás segítségével egy éven át valósulnak meg programjaink minden korosztály bevonásával. Hallgathatunk előadásokat, részt vehetünk tréningeken, lesznek kézműves foglalkozások, kipróbálhatjuk magunkat kalandtúrán, felnőttként felidézhetjük a néptánc klasszikus lépéseit tanfolyam keretében, az óvodások részt vehetnek zenepedagógiai foglalkozáson, és ismét örülhetünk Pál Feri atya nagyszerű - humorral fűszerezett - előadásának, illetve hozzájárulunk a helyi repülőmodellező csoport anyagszükségletének beszerzéséhez..
A programok helyszíne Zsombó és Szeged.
Szívesen vesszük civil szervezetek, és intézmények jelentkezését a megvalósításban való részvételre.
A megvalósítási időszak 2014.április 01 - 2015.március 31.
A programot támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma, közreműködő szervezet a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet.
NEA-TF-14-M-0004

DOMINO Közhasznú Alapítvány 2014 évi működési költségeinek támogatása

A Nemzetközi Együttműködési Alap kollégiumai megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett civil szervezetek számára.
A pályázat célja a civil társadalom erősítése, a civil szervezetek társadalmi szerepvállalásának segítése működési költségeikhez való hozzájárulás révén.
A DOMINO Közhasznú Alapítvány 450.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a pályázaton, melyet az alapítvány munkája adminisztrációs hátterének működtetésére fordít (irattározási anyagok beszerzése, adminisztrációs szolgáltatások igénybevétele, számítástechnikai eszközök üzemeltetése, kommunikációs költségek fedezése és a működéshez szükséges eszközháttér biztosítása.
Megvalósítási időszak: 2014.március 31 - 2015.március 30.
Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzetközi Együttműködési Alap
KAB-ME-13-A-13255

"Családi kalandok négy évszakon át..."

A 2013.őszén megjelent pályázat célja a célzott és javallott prevenciós programok támogatása, illeszkedve a nemzeti és nemzetközi kábítószerügyi stratégiai dokumentumok céljaihoz.
A projekt az Emberi Erőforrások Minisztériumának segítségével valósul meg, 500.000 Ft támogatás formájában, valamint az alapítvány által 60.000 Ft önrész vállalásával. Témája a családok közösségi együttléte és összefogása, generációk közötti együttműködés támogatása, családi rendszer megerősítését, szülői készségek fejlesztését szolgáló programok megvalósítása.
A programot a szegedi - Boldogasszony Iskolanővérek Kongregációja által fenntartott - Karolina Általános Iskolával együttműködve valósítjuk meg.
A megvalósítás két helyszínen - a szegedi Karolina Általános Iskolában és a zsombói József Attila Közösségi Ház és Könyvtárban - folyik.
A Karolina Általános Iskolában bábfoglalkozások, drámajáték-foglalkozások, szülői hatékonyságnövelő tréning- és előadássorozat, valamint a „Család hónapja” címmel képzőművészeti foglalkozások- (rajz- és kerámia), az ott elkészült alkotásokból rendezett kiállítás és családi fotópályázat várja a résztvevőket, míg a zsombói helyszínen többgenerációs kreatív kiállítás valósult meg, továbbá a családi kohéziót erősítő, szülői szerepvállalást segítő előadások, interaktív programok kerülnek megrendezésre.
Megvalósítási időszak: 2013.szeptember 01 - 2014.május 31.

Zsombó Nagyközség Önkormányzata által civil szervezeteknek nyújtott támogatás 2013.

Alapítványunk Zsombó Nagyközség Önkormányzata jóvoltából 13.000 Ft-ot kapott 2013 évi működésének támogatására.
NEA-TF-13-SZ-0205

"Együtt - értünk"

A támogatás jóvoltából az alapítványunknak lehetősége nyílik honlap kialakítására, mely keretében sor kerülhet on-line jogi- és pszichológiai területen segítség nyújtására, s a fenti témákat érintően workshopok, előadások, tréningek szervezésére, továbbá a településen élő hátrányos helyzetű általános iskolások számára tanulási- és mobilitási készségek fejlesztése céljából fejlesztő- és tehetséggondozó foglalkozások szervezésére. A fentiek megvalósításához szükséges adminisztrációs- és eszközszükségletet szintén a pályázati támogatásból szerezzük be.

Megvalósítási időszak: 2013. június 01 - 2014. március 30.

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Támogatás összege: 695.000 Ft
IFJ-GY-13-B-10287

"Sokszínűség tarka szőttese..." - nyári tábor

A hagyományos kézműves kultúra jellegzetességeit és a környezetvédelem alapelveit magában hordozó tábor fő céljait az egészségfejlesztés és az esélyegyenlőség területén bontakoztatta ki. A program a hagyományos tanítási formától eltérően sok lehetőséget nyújtott a diákok érvényesülésére, fejlődésére. A megvalósításban a sajátos nevelési igényű, magatartási zavarral vagy tartós betegséggel élő gyermekeket jól segítő pedagógiai módszerek készlettára volt a garancia arra, hogy a résztvevőkkel való interaktív és differenciált foglalkozás, az egyénre szabott odafigyelés érvényesülni tudjon.

Megvalósítási időszak: 2013.május 01 - 2013.október 31.

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Támogatás összege: 318.940 Ft
IFJ-GY-12-B-2-5867

"Múltidéző..." - hagyományőrző programsorozat

Programunkat a településünkön élő gyermekek számára terveztük azzal a céllal, hogy a fiatalok megismerkedjenek a jellegzetes alföldi néphagyományokkal, népi hangszerekkel, népi játékokkal. A jeles napok szokásait feldolgozó programsorozat a naptári ünnepkörökre és bizonyos munkavégző alkalmakra épül, kalendáris népszokásokat, az emberélet fordulóihoz kötődő szokásokat mutatja be eredeti megjelenésükben.

Megvalósítási időszak: 2012.szeptember 01 - 2013.március 30.

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Támogatás összege: 272.887 Ft
Összegzett pályázati tájékoztató

® Litofilm Kft